donderdag 20 september: flensjes met aardbeienkwark
Vandaag een simpel dagje...flensjes met aardbeienkwark. De koelkast staat nog vol met vla en kwark die vorige week in de aanbieding waren bij onze supermarkt. Maar toen ik die pakken kocht had ik me niet kunnen indenken dat ik twee dagen later een site zou maken met toetjes. Dus nu zit ik met de gebakken peren of eh...met drie pakken vla. Nu is het de uitdaging om iets aparts te maken met wat er in de koelkast staat. Dat is vandaag ook weer aardig gelukt. Ik heb flensjes gemaakt, gevuld met aardbeienkwark en ook nog met een schepje kwark er naast. Als ik aardbeien had gehad, was het daarmee gegarneerd maar goed, die had ik dus niet en ook geen aardbeienjam.
Flensjes zijn wat dunnere pannenkoekjes en dit is het recept:
Doe de bloem met zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Breek het ei erin en voeg 1/2 deciliter melk toe. Maak hiervan een glad beslag. Voeg al roerende de rest van de melk toe. Laat een klontje boter in de koekenpan lichtbruin worden. Schep met een juslepel weinig beslag in de pan en laat het beslag rondlopen. Bak de flensjes aan beide kanten goudbruin. Bak zo al de flensjes. Rol de flensjes op en leg ze op een warme schaal. Bestrooi de rolletjes met poedersuiker.
Onze ervaring:
Heerlijk!