Maandag: druiventaart
Ingrediënten:
1 ei
40 gram witte basterdsuiker
40 gram bloem, gezeefd
50 ml melk
¼ vanille stokje
1 snufje zout
100 gram pitloze druiven
Boter om in te vetten
Poedersuiker
1 lage taartvorm voor 2 personen, doorsnede ongeveer 12 cm.
Bereidingswijze:
Maak de melk warm maar laat het niet koken, leg het vanillestokje erin en laat 15 minuten trekken. Verwarm de oven voor op 175ºC.
Maak een dun beslag: Klop het ei met de basterdsuiker schuimig tot het wit is, voeg nu de gezeefde bloem toe met een mespuntje zout en de melk. Dit is een dun beslag. Vet de bakvorm goed in met boter en giet het beslag erin. Verdeel de druiven erover en schuif de taart net onder het midden in de voorverwarmde oven.
Bak de taart bruin en gaar in 45-50 minuten.
Afwerking
Bestrooi royaal met poedersuiker en serveer de taart warm.
Onze ervaring:
Een heerlijk taartje! Het valt niet zwaar na de maaltijd. Door het vocht van de druiven wordt het een beetje sponsachtige structuur. Wel opletten dat je pitloze druiven neemt!