Maandag: druiventaart

17-09-2012 15:42

 

Ingrediënten:

1 ei

40 gram witte basterdsuiker

40 gram bloem, gezeefd

50 ml melk

¼ vanille stokje

1 snufje zout

100 gram pitloze druiven

Boter om in te vetten

Poedersuiker

1 lage taartvorm voor 2 personen, doorsnede ongeveer 12 cm.

 

Bereidingswijze:

 

Maak de melk warm maar laat het niet koken, leg het vanillestokje erin en laat 15 minuten trekken. Verwarm de oven voor op 175ºC.

 

Maak een dun beslag: Klop het ei met de basterdsuiker schuimig tot het wit is, voeg nu de gezeefde bloem toe met een mespuntje zout en de melk. Dit is een dun beslag. Vet de bakvorm goed in met boter en giet het beslag erin. Verdeel de druiven erover en schuif de taart net onder het midden in de voorverwarmde oven.

 Bak de taart bruin en gaar in 45-50 minuten.

 

Afwerking

Bestrooi royaal met poedersuiker en serveer de taart warm.

 

 

Onze ervaring:

Een heerlijk taartje! Het valt niet zwaar na de maaltijd. Door het vocht van de druiven wordt het een beetje sponsachtige structuur. Wel opletten dat je pitloze druiven neemt!