woensdag 19 september: (slanke) vla/vruchtentaartjes
Ingredienten voor 2 personen:
225 ml naar keuze: vruchtenyoghurt (met/zonder suiker (optimel)), vla (alle smaken)
25 ml water
4 gelatine blaadjes
garnering:
vers fruit/fruitpuree
muesli
slagroom (voor wie wil)
chocovlokjes
cacaopoeder;poedersuiker
Bereiding:
Week de gelatine blaadjes 2 minuten in koud water. Breng ondertussen water aan de kook. Knijp gelatine blaadjes uit en voeg ze toe aan het hete water (pan eerst van het vuur halen). Voeg de yoghurt of vla toe en roer even door. Bekleed 2 bakjes met plasticfolie en giet het mengsel erin. Zet het 1 uur in de koelkast.
Opdienen: haal de toetjes uit het bakje en garneer met wat je maar wil. Kortom voor alle smaken wat wils, lekkers en ook nog goed voor de lijn.
Dit is het recept voor vanavond. Er staat appel kaneel vla in de koelkast. Ik ga zo het toetje maken in een klein schaaltje en het is mijn bedoeling om het dan op een bordje te serveren, gegarneerd met warme appelschijfjes, rozijntjes en kaneel. Of het allemaal lukt...dat lees je straks.
Onze ervaring:
De gelatine maakte het een beetje lobbig, het kwam niet als een vaste substantie uit het schaaltje. De appelschijfjes met een beetje vanillesuiker en kaneel heb ik even twee minuutjes in de magnetron gezet. De vla op het bordje en gegarneerd met appelschijfjes en rozijntjes en nog een klein beetje kaneel. Het smaakte prima maar was dus niet zoals het moest zijn.