woensdag 26 september: broodschoteltje met appel
Broodschotel met appel
De titel zegt het al...vanavond bestaat ons dessert uit een broodschotel met appelschijfjes. Wat is het toch makkelijk om oude restjes te verwerken in een toetje! Het recept van vandaag:
Nodig voor 2 personen:
6 oude boterhammen
1 dl. melk aangemaakt met 1 eetlepel custardpoeder
1 appel
wat rozijnen en kaneel.
De oven voorverwarmen op 180 graden
De korstjes van het brood afsnijden, twee boterhammen in ovenschaal leggen en daarover een gedeelte van de melk gieten. Een beetje kaneel over de sneetjes strooien en beleggen met appelschijfjes en rozijntjes, nog een beetje kaneel en dan weer afdekken met een sneetje brood en dan weer hetzelfde procede, melk, appelschijfjes etc. Afdekken met een boterham zonder melk zodat deze een beetje krokant wordt en dan een half uurtje de oven in.
Er zijn allerlei variaties mogelijk.....de warme boterham besmeren met abrikozenjam, de boterham nog beleggen met appelschijfjes.
Ik serveer dit broodschoteltje met een beetje vanillevla erbij.
Onze ervaring:
Lekker schoteltje, had wel veel te lang in de oven gestaan vanwege troubles met de treinen, maar had ook wel wat meer appel bij gemogen. Wij aten het met vanille vla maar tijdens het eten bedacht ik me dat een bolletje vanille ijs ook wel lekker zou zijn.