donderdag 27 september: rodgrod med flode

27-09-2012 17:29

Klinkt mysterieus he...rodgrod med flode! Eigenlijk is heel simpel: rood fruit met room maar omdat het van oorsprong een scandinavisch toetje is, heet het dus rodgrod med flode.

 

 

Ingrediënten voor 4 personen



500 gr bosvruchten,bv:frambozen,aalbessen,bosbessen,bramen en aardbeien

20 gr suiker

1 lepel maizena

2 lepel amandelschaafsel

1 dl slankroom

0,5 lp vanillesuiker

Bereidingswijze:

Zoek de vruchten goed uit,was alleen bessen en aardbeien indien nodig en laat ze dan op keukenpapier uitlekken..
Snij grote aardbeien in kwarten..
Pureer de helft van het fruit en verwarm het zachtjes..
Voeg de suiker toe en laat oplossen..
Voeg de rest van het fruit toe en laat zachtjes 1 min pruttelen..
Roer ondertussen de maizena glad met 3 lp koud water,roer het mengsel door de rodgrod en laat binden..
Verdeel de rodgrod over 4 schaaltjes en laat afkoelen..
Rooster de amandelen in een droog verhitte koekepan al omschuddend goudbruin,neem ze direct uit de pan..
Klop de room met de vanillesuiker dik vloeibaar..
Serveer de rodgrod met de amandelen en room..

 

Ik had een mengsel van vruchten uit de vriezer, zachtjes laten ontdooien en warm laten worden. De rest volgens bereidingswijze.