maandag 15 oktober: applecrumble

15-10-2012 20:12

Maandag wasdag...bij ons niet hoor. Maar ik kan me nog van vroeger herinneren dat mijn moeder elke maandag de was moest doen in zo'n tobbe met  een wringer.  Er bleef dan ook weinig tijd over voor het koken en meestal waren het de restjes soep en wat kliekjes van de voorgaande dagen. Het "nagerecht" was dan of een beschuitje met zoete melk of aardappels met karnemelk.  Dat laatste vond ik wel lekker, geloof ik, van melk hou ik niet zo, karnemelk wel.

 

Wij hebben vandaag "gedwongen" een apple crumble gegeten...je raadt het al....restantje appeltjes op de schaal!

 

Nodig:

twee appels, vanille suiker en kaneel, handje rozijntjes

voor het deegje: meel, boter en suiker

 

Maak een deegje van de meel, boter en suiker. Ik noem geen hoeveelheden omdat ik het meestal een beetje op gevoel maak, het deeg moet kruimelig zijn. Doe het appelmengsel in een vuurvaste schaal, ik zet de schaal meestal al in de oven tijdens het voorverwarmen op 180 graden zodat de appeltjes wat zachter worden. Verdeel het deeg over de appels en nog 20 minuten in de oven. Lekker met een bolletje ijs, vanille vla of appeltaartyoghurt.