vrijdag 28 september: kliekjespudding
Het ideale van iedere dag een ander toetje te moeten bedenken is dat als de koelkast leeg begint te raken, als je de bodem van de fruitschaal kunt zien en je alleen maar een pakje kookpudding hebt staan, een half uur voordat je gaat eten....je fantasie erg aan het werk gezet moet worden.
Vandaag was het dus zo'n dag....in de halve lege koelkast vond ik een bakje strachiatella kwark, beker griekse yoghurt en een kwart liter melk. Allemaal net niet genoeg... dus waarom niet alles door elkaar mikken en dan maar afwachten hoe het smaakt?
Dit had ik gebruikt:
2 dl. melk
25 gram bloem
2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
50 gram suiker
half bekertje strachiatella kwark
halve beker griekse yoghurt
blikje ananas
restje chocolade vlokken
De melk opzetten en de bloem, (goed roeren), de eieren en de suiker toevoegen. Daarna van het fornuis halen en af laten koelen. De kwark en de yoghurt er door heen roeren, de ananas uit laten lekken en met de vlokken door de vla roeren.
Onze ervaring:
Ik zit er goed vol van maar het smaakte wel. A. vond het heerlijk maar volgens mij vind hij het altijd lekker wat er ook voorgezet wordt..:)