vrijdag...abrikozen kwark dessert

26-10-2012 17:45

Eindelijk weer eens inspiratie om een lekker toetje te maken, het heeft even geduurd maar de inspiratie is weer terug. Gelukkig maar want de vla en yoghurt gingen nu al wel weer vervelen. Enniewee....de abrikozen voor een compote staan te pruttelen, het boodschappenlijstje is gemaakt en ga ik zo even de rest halen. Vandaag vond ik een zakje abrikozen in de kast dat erg verscholen stond en dus al bijna aan de datum is. Een receptje gezocht dat erbij past en met een  beetje combineren, heb ik een abrikozen-kwark toetje bedacht.

 

Nodig:

 

100 gram gewlde abrikozen
1/4 citroen
25 gr hazelnoten (wit, ongebrand)
150 gram kwark
50 ml. slagroom
20 gr kristalsuiker
 

Bereiding
 Wel de abrikozen ongeveer 30 minuten in een bakje met water. Hak de hazelnoten grof. Rasp de citroenschil fijn. Klop de slagroom stijf.
 Meng de kwark met de helft van de suiker en de citroenrasp. Roer er daarna voorzichtig de slagroom door. Doe de abrikozen in een pannetje met water en de rest van de suiker. Laat in 20 minuten gaar koken. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lekker bruin.. Kijk of de abrikozen al uiteen te roeren zijn. Zo niet nog even door koken. Roer de abrikozen met een garde of vork tot een compote en voeg eventueel wat meer water toe. Laat afkoelen.
Doe de compote en de kwark om en om in een glas, en bestrooi met de nootjes.