woensdag 3 oktober: bitterkoekjesvla

03-10-2012 18:48

Gisteren kwam er niet van om een toetje te eten of zelfs maar te maken....dat klinkt heel ingewikkeld maar ik was gewoon alleen thuis en heb het me een beetje makkelijk gemaakt door niet te koken, dus ook geen toetje te maken.

 

Vandaag eten we goulash met rijst en doperwten en daarna, natuurlijk zelfgemaakt, bitterkoekjesvla

 

Custard vanille vla


50 g custard
50 g suiker
1 L rijstemelk of sojamelk

Meng de custard met de suiker en roer er een glad papje van met een paar lepels van de koude melk.
Breng de rest van de melk aan de kook en voeg al roerend de aangemengde custard toe. Breng de vla al roerend aan de kook.
Laat de vla onder af en toe roeren afkoelen.

 

Voor twee personen heb ik de hoeveelheden gehalveerd, tijdens het afkoelen heb ik de bitterkoekjes verkruimeld, een klein beetje amandel aroma erover gesprenkeld en door de vla gemengd. Het was een beetje lauw-warm toen wij het aten, het smaakte heel goed!