Nieuws

vrijdag...abrikozen kwark dessert

26-10-2012 17:45
Eindelijk weer eens inspiratie om een lekker toetje te maken, het heeft even geduurd maar de inspiratie is weer terug. Gelukkig maar want de vla en yoghurt gingen nu al wel weer vervelen. Enniewee....de abrikozen voor een compote staan te pruttelen, het boodschappenlijstje is gemaakt en ga ik zo...

maandag 15 oktober: applecrumble

15-10-2012 20:12
Maandag wasdag...bij ons niet hoor. Maar ik kan me nog van vroeger herinneren dat mijn moeder elke maandag de was moest doen in zo'n tobbe met  een wringer.  Er bleef dan ook weinig tijd over voor het koken en meestal waren het de restjes soep en wat kliekjes van de voorgaande dagen....

zaterdag 13 oktober: romige strachiatella kwark

13-10-2012 20:45
Zaterdag, regendag, vrije dag en makkelijk eten dag! Voor ons was dat zeker het geval met het restant van de chili con carne van gisteren. Omdat ik me toch een beetje culinair uit wil sloven...toch maar een toetje bedacht.   Nodig: bakje volle kwark (wij hadden magere, romiger gemaakt...

vrijdag 12 oktober: koffievla

13-10-2012 15:41
Vandaag hadden we een gast die bleef mee-eten! Nu is mijn ervaring met gasten die zo rond half zes nog hier zijn dat ze graag blijven eten en omdat ik chili con carne op het menu had staan, is dat wel makkelijk, gewoon wat meer bonen erbij. Er bleef nog genoeg over om er zaterdag nog een keer van...

donderdag 11oktober: appeltaartyoghurt

11-10-2012 19:55
Na ruim een week weer eens een toetje...om de een of andere reden was het toetjes maken even in het slop geraakt. Maar ik ben er weer! Vandaag hebben we een heerlijke witlofschotel gegeten en als toetje had ik appeltaart yoghurt gemaakt....nou ja, de appeltaartyoghurt kun je natuurlijk zo...

woensdag 3 oktober: bitterkoekjesvla

03-10-2012 18:48
Gisteren kwam er niet van om een toetje te eten of zelfs maar te maken....dat klinkt heel ingewikkeld maar ik was gewoon alleen thuis en heb het me een beetje makkelijk gemaakt door niet te koken, dus ook geen toetje te maken.   Vandaag eten we goulash met rijst en doperwten en daarna,...

maandag 01 oktober: terug in de tijd

01-10-2012 17:00
Vandaag een makkelijk puddinkje: griesmeelpudding uit een pakje....niets bijzonders dus en heel saai. Het enige wat je hier aan moet doen, is een halve liter melk opzetten, aan de kook brengen, griesmeelspul toevoegen, drie minuutjes zachtjes laten koken en in de schaal gieten. Als ik nu...

zaterdag 29 september: banaan mascarpone pudding

01-10-2012 15:43
Vandaag stond er op het menu dat we een gast zouden hebben :) die niet veel vlees en zeker niet van koe of varken, eet. Tja, dan maar een kip a la Jamie. Het werd een succes. de kip was heerlijk mals en had een goede smaak.   Het toetje was ook heel smakelijk: banaan...

vrijdag 28 september: kliekjespudding

28-09-2012 19:04
Het ideale van iedere dag een ander toetje te moeten bedenken is dat als de koelkast leeg begint te raken, als je de bodem van de fruitschaal kunt zien en je alleen maar een pakje kookpudding hebt staan, een half uur voordat je gaat eten....je fantasie erg aan het werk gezet moet...

donderdag 27 september: rodgrod med flode

27-09-2012 17:29
Klinkt mysterieus he...rodgrod med flode! Eigenlijk is heel simpel: rood fruit met room maar omdat het van oorsprong een scandinavisch toetje is, heet het dus rodgrod med flode.     Ingrediënten voor 4 personen 500 gr bosvruchten,bv:frambozen,aalbessen,bosbessen,bramen en...
1 | 2 >>